Víctor García Bustos, doctorat per la Universitat de València, premiat per una investigació en microbiologia

Víctor García Bustos, doctor en Medicina per la Universitat de València, ha rebut el premi ‘Rafael Gómez-Lus’ de la Real Academia de Medicina de Saragossa, pel treball titulat ‘Host-pathogen interactions upon Candida auris infection: fungal behaviour and immune response in Galleria mellonella”. El guardó reconeix al primer autor del millor treball nacional en el camp de la microbiologia publicat en 2021.

La investigació és part de la tesi doctoral de García Bustos a la Universitat de València, dirigida pels doctors Amparo Ruiz Saurí i Javier Pemán García, fruit d’una col·laboració entre el Grup d’Investigació en Infecció Greu de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe i el Departament de Patologia de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.

El treball va ser publicat en la revista Emerging Microbes and Infections, amb un factor d’impacte de 19,57, i analitza els mecanismes de virulència i inducció immunològica en un model animal invertebrat després de la infecció de Candida auris, un fong emergent resistent a múltiples fàrmacs que s’ha associat amb brots nosocomials amb altes taxes de mortalitat i transmissió. Mitjançant un enfocament multidisciplinari nou, incorpora per primera vegada el cos de coneixement de la morfometria i les tècniques bioinformàtiques amb la immunohistoquímica en l’estudi de la patogènesi fúngica.

La sessió de lliurament del premi es va celebrar en la seu de la Ral Academia de Medicina de Saragossa el 19 de gener.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *